ATELIER DE CREATIE SI DEZVOLTARE

‘HO HO HA HA – SA RADEM IN HOHOTE, FARA NICI UN MOTIV’

prin tehnica Laughter Yoga

Numele ‘Laughter Yoga‘  vine de la tehnicile de respirație din Yoga (pranayama) și exercițiile de râs (laughter).

Laughter Yoga combină râsul necondiționat cu respirația.

Fiecare dintre noi poate râde fără niciun motiv, fără să fie nevoie de umor, glume sau lucruri haioase.
Râsul este stimulat prin exercițiu fizic în grup, păstrând contact vizual cu ceilalți participanți și o atitudine vioaie – astfel, râsul devine autentic și contagios.

Conceptul de Laughter Yoga  se bazează pe cercetări științifice – “corpul nu poate diferenția între râsul fals și cel autentic “– astfel încât ne putem bucura atât de beneficiile psihologice, cât și fiziologice – se mărește aportul de oxigen în corp și întărește sistemul imunitar.

 

atelierele vacantei - atelier 3

………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………….

ATELIER CREATIV

‘UNIVERSUL MEU INTERIOR’

atelier de Creatie si Auto-explorare

In cadrul modulului Ateliere creative pentru copii, am pregatit cea de-a doua tematica ‘Universul meu interior’, un atelier de creatie si auto-explorare, sambata aceasta, in data de 5 iulie, orele 11-12.30

Creativitatea se află în fiecare dintre noi însă de multe ori aceasta trebuie descoperita si utilizata la adevaratul ei potențial. Creativitatea iti ofera sansa sa fii diferit, original și sa generezi idei și soluții noi.

Este important ca fiecare dintre noi sa aiba curaj sa-si puna in aplicare gandurile, iar copilul trebuie stimulat neincetat catre exprimarea sinelui intrun mod cat mai creativ.

Vom contribui la dezvoltarea lumii interne a copiilor cu ajutorul:

Activitatilor de Pictura si Desen – copiii vor avea ocazia sa exploreze lumea prin intermediul materialelor artistice. Se vor exprima pe sine prin culoare si forma.

Colajului – copiii vor avea ocazia sa exprime un mesaj despre lumea lor interna, sa transmita emotii, trairi si sentimente si sa-si cultive imaginaţia şi spiritul creativ.

Exercitiilor practice – copiii vor avea ocazia sa ajunga la un nivel important de autocunoastere, sa-si exprime valorile interne si externe, sa-si dezvolte creativitatea si capacitatea de
exprimare verbala si nonverbala a sentimentelor si trairilor.

Jocurilor de cooperare si comunicare – copiii vor avea ocazia sa-si dezvolte increderea in propria persoana şi in ceilalţi, sa cerceteze şi sa analizeze realitatea, sa gaseasca modalitati de lucru şi comunicare nonviolente, sa-şi exprime liber opiniile, sa manifeste empatie şi ajutor reciproc si sa se simtă parte a unui grup.

atelierele vacantei - atelier 2F
……………………………………………………..

Primul atelier “Copacul emotiilor”…..
Atelier de joc si poveste

19-shape-portable-play-unit-1__34172_zoom TAIAT

Atelierul „Copacul emotiilor” – Atelier de joc si poveste” isi propune sa dezvolte imaginatia copiilor si unele abilitati sociale, folosind o poveste cu un mesaj simplu: e util sa ne cunoastem emotiile.

 

BENEFICIILE JOCULUI…

children-playing-007 TAIAT


dezvoltarea sociala, emotionala, fizica si cognitiva a copilului.

cel mic isi foloseste toate cele cinci simturi (vazul, auzul, mirosul, gustul si simtul tactil), motiv pentru care jocul reprezinta primul stadiu de invatare si activitate creatoare.

– Prin joc, copilul isi satisface necesitatile principale si anume: nevoia de a se misca, de a crea, de a fi acceptat, de a-si satisface curiozitatile.
– In timpul jocului, copilului i se dezvolta indemanarea si atentia, iar in cazul jocurilor colective, micutul vine in contact cu alti copii si invata sa se adapteze la stilul partenerilor de joaca.

 

BENEFICIUL ASCULTARII POVESTILOR

STORYTELLING TAIAT

– Prin intermediul povestilor, copilul descopera lumea si se poate plasa in situatii de viata in afara contextului familial.

Povestile imbogatesc viata afectiva a copilului..

– Prin intermediul povestilor copilul ajunge sa traiasca si sa se implice emotional in experientele personajelor. Copiii invata astfel sa isi exprime propriile stari emotionale.

 

BENEFICII OBTINUTE DE COPIII IN URMA PARTICIPARII….
– cunoastem si recunoastem emotiile in noi si in ceilalti prin poveste si joc (copilul se transpune in poveste si se identifica cu personajele si starile emotionale ale personajelor)
– ne folosim de experienta emotionala castigata, folosind-o in jocul de mima
La finalul atelierului, copiii vor invata/afla:
Sa cunoasca si sa recunoasca emotiile lor si ale celorlalti
– Sa se foloseasca de experienta lor emotionala in exercitiul de mima
– Sa se exprime liber
– Sa fie mai atenti la propriile sentimente si la ale celorlalti
– Sa se identifice cu starile celorlalti, sa-si recunoasca propriile emotii si sa si le foloseasca in mod creativ.

emotions taiat


Totul se desfasoara intr-o maniera de JOC si VESELIE.

LA FINAL….copiii vor primi Diploma “Cunoasterea si recunoasterea emotiilor”

Va asteptam cu drag si voie buna!
————————————————————————————————————————————

 vacanta1

 

Dragi parinti si copii,

in timpul verii, vacanta celor mici este lunga si este nevoie sa o umplem cu activitati creative, pentru a-i ajuta sa se dezvolte armonios si sa-si imbunatateasca abilitatile de motricitate, atentie, imaginatie, cu alte cuvinte sa contribuim la  dezvoltarea lor personala. Si nu in ultimul rand sa nu le dac ocazia sa se plictiseasca.

 

Acum, petrecerea timpului liber al celui mic nu mai trebuie sa reprezinte inca o sarcina in plus la care trebuie sa va ganditi, pentru ca, odata cu inceperea vacantei, se lanseaza proiectul creativ  ‘Atelierele Vacantei’ care se va desfasura in fiecare luna pana la inceperea scolii, sub indrumarea mea si a colegilor psihologi cu experienta in psihologia copilului.

 

In cadrul atelierelor, copiii

– vor avea ocazia sa isi exprime liber ideile si actiunile,

– se vor ‘juca’ cu imaginatia,

– vor invata ce este spiritul de echipa,

– isi vor dezvolta indemanarea si atentia,

– vor invata sa isi exprime sentimentele si sa le foloseasca intr-un mod creativ,

– vor  invata sa devina empatici fata de starile si sentimentele celorlalti.

Va asteptam cu mic, cu mare!

atelierele vacantei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.