noticia_18323_normal TAIAT

Escapadele sexuale sunt căutate sau preferate de acei bărbații care:

 • Nu pot tolera intimitatea

Bărbații cărora le este teamă de intimitate vor avea aventuri pentru a-și păstra puterea în cadrul relației stabile.

Dacă un astfel de bărbat ar reacționa diferit, in proprii ochi s-ar percepe foarte vulnerabil.

Intimitatea îi sperie pe bărbati, soluția la care ajung este să se distanțeze de sotiile lor și să le înșele;  însă nici în noua relație nu se implică emoțional.

Cu un astfel de ritm al relaționării detașate emoțional, acești bărbați nu trebuie să aibă niciodată încredere în partenere sau să se bazeze pe ele.

 • Trăiesc cu Teama de îmbătrânire

dreamstime_xl_14022986 TAIAT

Unii bărbați au aventuri pe măsură ce realizeaza, cu o mare angoasă, că îmbătrânesc.

Subit, aceștia remarcă că nu mai sunt tineri, iar aventura apare ca o negare a faptului că îmbătrânesc. A găsi o femeie tânără, plină de energie și vitalitate îi face să se simtă tineri din nou. Au nevoie de un surogat al tinereții pentru a traversa această etapă anxiogenă.

 • Au Dorința de răspândire a seminței
  Biologii consideră că bărbații înșală din cauza instinctului darwinist: să-și sădească sămânța genetică în cât mai multe locuri, in timp ce femeile nu ar avea nevoie decât de un singur partener care să-i ofere protecție și suport emoțional și financiar.

Însă, din moment ce tot mai multe femei înșală, acest lucru sugerează că presiunea sociala din trecut a avut un rol important în suprimarea dorinței lor sexuale.

 • Au o istorie a adulterului în familie
  Din punct de vedere psihologic, bărbații care înșală sunt copiii unui adulter. Aceștia repetă comportamentul pe care-l cunosc, pe care l-au văzut la părinți, încercând inconștient să corecteze sentimentul că nimeni nu i-a iubit doar pe ei.

 • Își doresc să finalizeze  un mariaj nesatisfăcător
  Nu toate aventurile sunt create la fel, determinate de același motiv. Există aventurile de o noapte, relațiile amoroase pe termen lung și relațiile romantice care servesc drept modalitate de încheiere a mariajului sau a legăturii oficiale.

Nu toate aventurile se întâmplă din cauza unui mariaj problematic. Totuși, un mariaj  conflictual reprezintă un mare risc.

Multe femei consideră (greșit însă) că amanta trebuie să fie mult mai atrăgătoare decât ele. De obicei, bărbații care își înșeală partenera își doresc o femeie diferită de partenera actuală, să nu îi amintească de ce au acasă.

 • Au o Dorință permanentă de nou și varietate.
 • Nu își mai iubesc partenera.

Acesta nu mai dorește să rămână în relație, însă nu își poate asuma încă decizia din cauza presiunii familiale/sociale actuale sau ulterioare sau pentru că nu  vrea să fie etichetat ca cineva care a eșuat în relație etc.

 • A căror Imagine de sine  este strâns legată de puterea sexuală.

Bărbatul se va simți ofensat atunci când dorința inițială a femeii, de la începutul relației este înlocuită cu indiferență, răceală și plictiseală, mai ales atunci când schimbarea apare la scurt timp după căsătorie.

În acest context, bărbatul consideră că interesul sexual față de el al partenerei, odinioară optim, s-a estompat pe măsură ce s-a instaurat securitatea mariajului sau a relației, situație în care femeia pare să nu mai considere atracția un ingredient necesar al relației.

În acest scenariu de relație, bărbatul poate înșela pentru “a se întoarce” la partenera de dinaine de a-i fi soție, pentru a fi dorit din nou.

Care este soluția?

…O comunicare sinceră cu partenera în ce privește diminuarea dorintei  sexuale a acesteia, pentru a afla cauza și a preîntâmpina distanțarea emoțională și sexuală.

Dacă partenera își dorește ceva din punct de vedere sexual, aceasta trebuie să-și exprime clar dorința.

Bărbaţii şi Escapadele Sexuale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.