Pare să fi devenit ceva firesc ca o parte dintre bărbații căsătoriți sau implicați într-o relație serioasă să ajungă să înșele. Uneori  chiar și cei mai fericiți cu ce au acasă par să calce strâmb la un moment dat.

De ce înșală bărbații?

Pentru că percep înșelatul ca fiind în afara ideii de relație.

Pentru bărbați, acțiunea de a înșela este percepută ca o distracție sau reprezintă împlinirea unei dorințe.

Bărbatul dorește ca sexul să nu fie în legatură cu sarcinile gospodărești sau cu alte sarcini pe care partenera/sotia le are de îndeplinit

În ciuda  dorintei sexuale, foarte rar, bărbații își părăsesc soțiile pentru o “iubită” deoarece soția îi oferă multe alte beneficii suplimentare, cum ar fi familia și siguranța afectivă.

Amanta nu înlocuiește soția, ci doar împlinește nevoile pe care soția fie nu i le mai  satisface momentan bărbatului, fie a încetat de mult să o facă.
Înșelatul nu se întâmplă dintr-o dată: dorința sexuală nesatisfacută de parteneră este  canalizată  în alte activități, cum ar fi statul peste program la job, socializarea pe net, filmele pentru adulți  sau apelarea la serviciile unei profesioniste sau ale unei amante, astfel că bărbatul nu mai este disponibil emțional pentru partenera sa.

Ușor, ușor bărbatul se îndepărtează de parteneră și își îndreaptă întrega energie spre găsirea unei persoane disponibile sexual.

Trăim într-o societate în care oamenii nu mai sunt dispuși să încerce să-și rezolve problemele relationale din cuplu în interiorul cuplului, indiferent dacă sunt sau nu căsătoriți.

Le este mult mai ușor să critice, să se enerveze unul pe celălalt și să găsească scuze confortabile pentru a-și  însela partenerul.

 

DE UNDE VINE NEVOIA DE A ÎNȘELA?


Ușurinta de a înșela poate veni dintr-o stimă de sine scazută, un nivel scăzut de auto-apreciere, o problemă emoțională, lipsa unei conștiințe (va putea minți întotdeauna uitându-se în ochii partenerului ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic) sau dintr-o lipsă de respect față de partener.

Sintetizând….bărbații care înșală…

Nu sunt pregătiți să aibă responsabilități;


Nu se mai simt satisfăcuți/stimulați în relația curentă si nu au curajul să-și asume dorința față de altcineva și să iasă din relație;


Tânjesc după excitația și ilegalitatea unei relații secrete;


Le place să se simtă în permanență doriti, iar partenera nu le mai împlinește această dorință;


Nu se gândesc la consecințele actelor lor;


Nu-și iau relația actuală în serios;


Pentru a-și aminti cum era să fii liber și dorit.

Apetitutul sexual al partenerei/soției nu mai este ca la începutul relației/căsniciei;


Consideră că partenera este plicitisită sau nu mai este interesată de sex;


Lipsa sau comunicarea deficitară cu iubita/soția;


Le consideră pe celelalte femei  “prospături” care necesită prăduire;


Cu partenerele noi nu au nici o istorie comună – pot fi cine își doresc să fie;


Își doresc ceva fără contrângeri.

De ce Înșală Bărbații?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.