love-cheat7 TAIAT

A-ți înșela partenerul sau partenera devine un “obicei” din ce în ce mai răspândit în cadrul relațiilor, însă, acest lucru nu înseamnă că trebuie perceput ca ceva normal sau natural.

Cei care înșală se găsesc adesea în situația de a ascunde ceea ce fac și, de cele mai multe ori, trebuie să mintă pentru a păstra fapta secretă, ajungând să se simtă vinovați și suferinzi.

Acolo unde înșelatul merge în paralel cu o relație, consecința directă nu este neapărat finalizarea relației curente; dacă nu este pus capăt relație, ambii parteneri au de suferit: cel care înșală din cauza sentimentului de vinovăție, iar cel înșelat, de multe ori, din cauza singurătății și a abandonului).

The_Heart_Suffer_by_webgrafi TAIAT

Dilema cea mare intervine nu atunci când afli că partenerul te-a înșelat, ci cum vei reuși să treci peste acest moment atunci când  partenerul dorește să se întoarcă la tine.

Ce garanții ai că nu se va întâmpla din nou?

Singura și cea mai importantă condiție pentru a depăși momentul este încrederea în partener.

1324658-bigthumbnail TAIAT

Felul în care găsești un răspuns la motivația partenerului de a te fi înșelat, poate condiționa reînnodarea sau nu a relației .

De exemplu, te gândești că este vorba despre o  relație sau pur si simplu  a fost o greșeală de moment?
Se plictisea în relație și dorea ceva nou? În ultime vreme ați avut dificultăți și escapada este un mod de a lua o pauză de la relația conflictuală? Atracția sexuală s-a estompat și a simțit nevoia să-și testeze masculinitatea sau feminitatea?

Dacă celălalt nu poate avea o explicație credibilă pentru suferința pe care o produce, poți lua în calcul ambele variante: iertarea lui sau nu.

Cum reacționează cuplurile în asemenea situații?

the-power-of-love-wallpaper TAIAT

… unele cupluri trec peste incident destul de bine și rămân împreună, considerând că a fost doar un accident;

together-forever-306031 TAIAT

…iar alte cupluri se separă, persoana înșelată neputând  uita sau ierta gestul.


Dacă cineva preferă să rămână într-o relație în care nu mai crede sau nu mai poate fi sigur de fidelitatea partenerului său doar pentru a nu rămâne singur, lucrurile nu vor fi simple deloc. Va fi doar o relație plină de anxietate, temeri și nefericire.

sad_Feeling_by_Auu TAIAT

 

Cum poţi Depăşi momentul Înşelării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.